12.02

Дизайн Kia XCeed удостоєний нагороди iF Design Awards

Бренд Kia отримав одразу дві нагороди за кращий дизайн продуктів від премії iF Design Awards. Новий міський кросовер XCeed став кращим в категорії «Продукти», тоді як концепт Imagine святкував перемогу в номінації «Професійні концепти».


Дизайн є однією з сильних сторін автомобілів Kia і підтвердженням тому служать не тільки прихильність покупців, а й професійні нагороди, в тому числі від iF Design Awards.


Цього року нагороду за кращий продуктовий дизайн отримав стильний міський кросовер Kia XCeed, продажі якого стартували в Європі у 4-му кварталі минулого року. Цей автомобіль став відповіддю на бажання європейських автомобілістів отримати менш утилітарний SUV, в ДНК якого домінували б стиль і хороша керованість.


Kia XCeed спроектовано на новій платформі сімейства CEED, причому за дизайн і ходові характеристики кросовера відповідали фахівці франкфуртського дизайн-центру KIA. Окрім самобутнього вигляду, XCeed може похвалитися широким вибором силових агрегатів, в тому числі і здатних до заряджання гібридних.


Нагадаємо, що минулого року нагороду від iF Design Awards отримали Ceed-хетчбек, Ceed Sportswagon і ефектний шутінг-брейк ProCeed. Більш того, в тест-драйві авторитетного німецького видання Auto Bild новий XCeed переконливо обійшов VW T-Roc.

 

Втім, цим досягненням Kia не обмежилися: концепт повністю електричного чотиримісного авто Imagine, представлений минулого року в Женеві, нагородили за кращий дизайн в номінації «Професійні концепти».


Загалом з 2010 року продукти бренду Kia отримали 20 нагород iF Design Awards.