06.11

Kia представила концепт повнопривідного кросовера Futuron

В рамках міжнародної виставки China International Import Expo (CIIE) компанія Kia представила концептуальний кросовер Futuron. Дана модель, оснащена чотирма електричними мотор-колесами, є продовженням серії експериментів корейського автовиробника з дизайном перспективних електрокарів.

Електрифіковане майбутнє автомобільної галузі стає все більш явним, тому дизайнери Kia все активніше ведуть пошук не тільки оптимальних технічних рішень для своїх нових авто, а й експериментує із зовнішністю, яка згодом стане характерною для родини електромобілів Kia.

 

Місцем презентації абсолютно нового Kia Futuron Concept стала Китайська міжнародна імпортна виставка, яка проходить цими днями у Шанхаї. В основі «зовнішності» концепту повнопривідного електричного купе-кроссовера лежать принципи «динамічної чистоти», які передбачають єднання елегантних пропорцій з чистими стрімкими формами і поверхнями зовні, а також наявність високотехнологічного стильного інтер'єру.

 

Дизайн

Як і представлений півроку тому в Женеві Kia Imagine Concept, новинка отримала повністю нове прочитання «тигрового носу», що визначає вигляд автомобілів Kia вже більше десяти років. Зберігши характерні елементи у вигляді широких горизонтальних ліній з характерними виїмками по центру, дизайнери корейської компанії продовжили «грати» радіатора на всю ширину передньої частини, візуально об'єднавши її з фарами головного світла. Таким чином, «тигровий ніс» трансформувався у «тигрову морду».

 

Абсолютно нові світлодіодні фари (як головного світла, так і ліхтарі ззаду) складаються з цілого розсипу світловипромінюючих елементів, які отримали назву «Зоряна хмара». Вони не тільки забезпечують ефективне освітлення, але і надають автомобілю зовсім космічного зовнішнього вигляду у темний час доби.

Що стосується інтер'єру, то він не менш футуристичний, ніж «зовнішність» Futuron. Даний концепт отримав системи автономного водіння 4-го рівня, чим і продиктований дизайн салону, що відрізняється просторістю і гнучкістю трансформації. Futuron надає водієві і передньому пасажирові можливість зайняти як класичне положення з прямою спиною, так і активувати систему автономного водіння, після чого органи управління автомобілем зміщуються вперед, а крісла розкладаються, забезпечуючи напів-лежаче положення з рівнем комфорту в далеких поїздках, характерним для бізнес- джетів.

Панель приладів являє собою величезний безшовний дисплей, що тягнеться від водійських дверей до центральної консолі, при цьому на кермі також присутній екран, зображення якого з водійського місця сприймається невід'ємною частиною загального футуристичного графічного інтерфейсу.

 

Технічні особливості

Kia Futuron - це крос-купе з аеродинамічно досконалим кузовом, що поєднує елегантність і спортивність. При загальній довжині 4 850 мм, довжина колісної бази концепту склала 3000 мм.

У рух автомобіль приводиться повністю електричною силовою установкою, при цьому батарею з високою ємністю розташовано під підлогою салону, а чотири електромотори розміщені у колесах. Таким чином, Futuron не тільки виглядає стрімко, але й може порадувати водія хорошою керованістю, запорукою якої є низький центр тяжіння, а також система повного приводу e-AWD.